Zon op Uitgeest website

Zon op Uitgeest

De naam zegt het helemaal: Zon op Uitgeest. Het hoofddoel van Zon op Uitgeest is in eigen gemeente duurzaam energie op te wekken en op te slaan. We streven naar 10% duurzame energie in 2020.

Duurzame energie kan zijn zonne-, wind of waterenergie. Duurzame energie gaat over opwekken door particulieren (voor eigen gebruik) of door de coöperatie (voor deelnemers) of in gemengde vormen. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

Voor de collectieve zonnestroom projecten zoeken wij grote daken die beschikbaar worden gesteld. DUEC heeft daarvoor een project ingericht voor opwekking van electriciteit.  En  Zon op Nederland ondersteunt ons met kennis, kunde en hulpmiddelen. Inmiddels is voor dit project een aparte coöperatie opgericht zodat de administratie geheel zelfstandig kan worden gevoerd.

 

Hoe werkt het

Zon op Uitgeest is sinds mei 2019 een aparte coöperatie. Zon op Uitgeest richt zich voor haar projecten op daken in Uitgeest en aangrenzende postcodegebieden. Alle inwoners van Uitgeest en bedrijven met een kleinverbruik aansluiting kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie ook onze pagina met uitleg over de  postcoderoos).

 

Meedoen

Meedoen?  Schrijf u dan in op de  gebruikerspagina van Zon-op-Uitgeest (zie blokje inschrijving).
U schrijft zich dan geheel vrijblijvend in bij Zon op Nederland en vervolgens kunt u zich (voor)inschrijven voor het project van Zon op Uitgeest. Mee doen is eenvoudig: u wordt lid van coöperatie Zon op Uitgeest en geeft aan met hoeveel certificaten u zou willen participeren in het project. U wordt uitgenodigd voor informatieavonden en krijgt uitleg over hoe het werkt en wat er van u verwacht wordt. Het leuke van een coöperatie is: we doen het samen en het is van ons samen!