Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie

DUEC Automotive

Zou je graag elektrisch rijden maar is dat nog te duur? De projectgroep DUEC Automotive inventariseert of de inwoners van Uitgeest geïnteresseerd zijn in elektrische deelauto’s. We zouden meerdere deelauto’s willen aanschaffen zodat de kans op misgrijpen kleiner wordt! Hierdoor verminderen we de CO2 uitstoot en lossen we zo ook meteen eventuele parkeerproblemen op.

Auto’s

We kijken naar de SION, een nieuwe elektrische auto voorzien van 248 zonnepanelen en grote 35 kWh accu. De (Sono) Sion is nog in ontwikkeling, de eerste levering is in 2020 en is al voorzien van software ten behoeve van het deelprincipe. Ook kan het onderhoud plaatsvinden in de lokale garage doordat alles openbaar is (open source). De actieradius is tussen de 160 en 345 km.

Verder is de nieuwe (Model 3) en tweedehands Tesla’s (Model S) interessant. Hoe gaaf zou dat zijn om af en toe in een Tesla te kunnen rijden! Op termijn (2019/2020) komen deze auto’s autonoom naar uw deur gereden.

Natuurlijk kijken we ook naar de budget variant, een tweedehands elektrische auto zoals de Renault Zoe, de Nissan Leaf en een bestelbusje. Erg handig voor vervoer van grote spullen!

 

Financiering en crowdfunding

Voor de financiering zoeken we subsidie en kijken we naar de volgende mediators:
• Buurauto       • MyWheels       • SnappCar

Daarnaast kijken we naar de mogelijkheid van crowdfunding. Het idee is: als u zo slim bent uw tweede auto op te geven dan kunt u dat geld ook gebruiken om hierin te investeren. U krijgt dan naast korting op het gebruik van de deelauto ook een rendement op uw investering dat kan oplopen tot 5%. Dit is meer dan u op de bank ervoor zou krijgen. Dit is voor u een win-win situatie met als bonus een gegarandeerde parkeerplaats, misschien wel op uw eigen oprit!

Meer informatie

In september willen we starten met informatiebijeenkomsten om uw interesses en wensen te peilen. Ons streven is de kosten zo laag mogelijk te houden zodat de auto’s voor iedereen toegankelijk zijn. Bent u geïnteresseerd, laat het dan hieronder weten. Dan houden we u op de hoogte van de diverse informatiebijeenkomsten.  Zouden we dit in uw buurt of bij u thuis mogen doen?  Alvast hartelijk bedankt namens het projectteam

Peter Bosma (Projectmanager in mobiele telefonie)
Paul Vredenburg (Planningsmanager bij Tata)
Astrid Veenstra (Coördinator DUEC)

Sion
Tesla
Nissan Leaf