Brief aan alle Nederlanders: Het water komt

Het water komt.

Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel en als we niks doen, is het de vraag of onze kinderen en kleinkinderen hier straks nog kunnen wonen.

Daarom schreef Rutger Bregman een brief aan alle Nederlanders. Hij vertelt erin het verhaal van Johan van Veen – ingenieur, geestelijk vader van de Deltawerken en een van de grootste Nederlanders aller tijden.

En vrijwel niemand die hem kent.

Johans verhaal is door de stijgende zeespiegel relevanter dan ooit. Daarom kan je Rutgers brief vanaf vandaag gratis als boekje bestellen én weggeven aan jouw vrienden, familie en kennissen.

Want samen kunnen we de strijd tegen het water opnieuw winnen. Maar dan moeten we nú in actie komen.

Laat iedereen weten dat het water komt 
Bestel en deel de brief gratis

Afgelopen zomer interviewde Rutger Bregman zeven wetenschappers over de stijgende zeespiegel. En schrok hij zich rot. De dreiging van klimaatverandering is veel groter voor Nederland dan de meeste mensen zich realiseren.

Jullie zijn onze belangrijkste ambassadeurs. Daarom willen we je vragen Rutgers brief te verspreiden. We hebben er samen met de Nationale Postcode Loterij voor gezorgd dat iedereen die dat wil de brief gratis kan ontvangen. Digitaal óf op papier.

Zo lees & verspreid jij dit verhaal 🌊

1. Lees ‘Een brief aan alle Nederlanders: Klimaatverandering bedreigt het voortbestaan van ons land‘ op De Correspondent.

2. Wil je de brief in huis halen of delen? Ga naar decorrespondent.nl/hetwaterkomt. Iedereen kan het boekje daar gratis bestellen op papier, digitaal of als audioboek. Deel de link ook vooral met vrienden, familie en kennissen!

3. Bekijk & deel deze video waarin Rutger Bregman zijn verhaal vertelt.

Met jouw hulp kunnen we zoveel mogelijk Nederlanders laten zien dat we de strijd tegen het water opnieuw kunnen winnen. Dankjewel.

Comments are closed.