Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie

Op weg naar een energiezuinige woning.

 

Beperk uw energieverbruik door isolatie van de woning

Het grootste deel van ons energieverbruik gaat naar verwarming. Door een woning te isoleren en kieren te dichten, blijft de warmte binnenshuis. Isolatie kan tussen de 20 en 50% besparing opleveren in het gasverbruik! Behalve voor een lagere energierekening en een beter energielabel, zorgt isolatie voor veel meer wooncomfort: een warm huis in de winter, een koel huis in de zomer. Maar let wel op dat u de woning voldoende ventileert voor een gezond leefklimaat.

Klik hier voor uitgebreide informatie over isolatie op de speciale pagina’s van Milieucentraal of hier voor gratis online tests en adviezen op maat. Zo ontdek je in een paar stappen hoe je energie kunt besparen. Deze testen en  apps zijn  ontwikkeld door Milieu Centraal, een onafhankelijke organisatie.

Wek zelf duurzame energie op

Is uw woning geïsoleerd dan is het interessant om eigen energie op te wekken. Dat kan misschien op uw eigen dak of door gebruik te maken van een collectief zonnedak of -weide. Duec zal collectieve inkoop voor haar leden organiseren en projecten initiëren voor collectieve zonneparken.
Zonnepanelen of een zonneboiler zijn investeringen die jarenlang rendement opleveren. Een investering in zonnepanelen is in gemiddeld 7 jaar terugverdiend en blijft de installatie 20 tot 25 jaar gratis energie leveren.
Kijk ook eens op het  Duurzaam Bouwloket,  klik hier  voor uitgebreide informatie over zonnepanelen.

Geen mogelijkheden om zelf op te wekken? Kies dan in ieder geval voor groene energie, bij voorbeeld van Greenchoice. Of vraag ons informatie over te realiseren zonneparken in Uitgeest.

Gebruik energie zo efficiënt mogelijk

Ongeveer 70% van het energieverbruik gaat naar verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Hoe energiezuiniger de apparatuur is die deze warmte opwekt, des te beter het is voor uw portemonnee en het milieu. Een nieuwe HR CV-ketel is altijd zuiniger dan een oudere. Maar heeft u zich al eens verdiept in de mogelijkheden van een warmtepomp? Daarmee is in combinatie met een bestaande of nieuwe CV-ketel een groot deel van het gasverbruik te verminderen.

Wilt u meer weten over warmtepompen klik eens op :warmtepomp-weetjes.nl  of  op duurzaambouwloket.nl/maatregelen-cvketels en warmtepompen- voor informatie over deze verwarmingsystemen.

Websites

Er is een aantal belangrijke websites waar u vrijwel alle informatie vindt, die u nodig hebt om energie te besparen of uw woning te verduurzamen. Dat zijn de websites van Milieu Centraal ( klik voor gratis testen en advies ) en Duurzaam Bouwloket.  Beide zijn onafhankelijke websites en daardoor extra interessant. Wij werken ook samen met Hieropgewekt en de Omgevingsdienst IJmond.

is het onafhankelijke kennisplatform voor lokale duurzame energie-initiatieven.