Melding

DUURZAAM UITGEEST ENERGIE COÖPERATIE

Energie van Uitgeest – Voor Uitgeest

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Wat is dat en voor wie?
Een vertrouwenscontactpersoon is er voor alle situaties waarin je je onveilig of onprettig voelde. Onze energiecoaches hebben veel contact met inwoners van Uitgeest, zowel aan de keukentafel als online. Iedereen bedoelt het goed maar hoe het overkomt, daar heb je vaak geen idee van. We zijn er zowel voor de bewoners van Uitgeest als voor de vrijwilligers die werkzaamheden verrichten binnen DUEC.

Wat doen we?
Als je contact hebt gezocht met de vertrouwenspersoon dan onderzoeken we samen met jou in een persoonlijk gesprek wat er precies aan de hand is en wat je ermee zou willen. Wil je alleen je verhaal kwijt of zou je graag willen dat er eventuele vervolgstappen worden genomen ? Er wordt altijd een kort, eventueel anoniem, verslaggemaakt dat jij  als eerste te lezen krijgt. Het verslag wordt daarna voorgelegd aan het bestuur. Het is aan het bestuur om vervolg acties uit te zetten.

Wie zijn VCP bij DUEC?


Mijn naam is Astrid Veenstra. Ik ben naast coördinator ook vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij DUEC. Al vanaf de oprichting ben ik betrokken bij DUEC. Ik ben geboren in 1972, getrouwd en moeder van drie kinderen van 13, 18 en 20 jaar. Mijn hobby’s zijn tennissen, mediteren en wandelen. Ik bied je graag een luisterend oor om samen te kijken wat er precies aan de hand is en te onderzoeken hoe de situatie te verbeteren is.


Mijn naam is Jan Bos. Sinds mijn pensioen ben ik vrijwilliger bij DUEC, als energiecoach en deelnemer van de klankbordgroep voor het zonnepark. Ik ben geboren in 1953 en was in mijn werkzame leven docent natuurkunde en wiskunde aan een middelbare school in Amsterdam. Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen en ondertussen ben ik ook trotse opa van twee kleinkinderen. De goede sfeer binnen DUEC vind ik belangrijk en als er een onveilige of onprettige situatie is, wil ik dan ook als vertrouwenscontactpersoon  zo goed mogelijk naar je luisteren.

Hoe kan ik contact opnemen?
Je kunt bij ons alle situaties melden die je als onveilig en/of ongewenst hebt ervaren. Dus zit je iets dwars, heb je een probleem of een klacht, meld dit dan via VCP.DUEC@gmail.com Geef aan wie van ons je zou willen spreken, dan zoeken wij contact met je per mail of per telefoon voor een afspraak. Schroom niet om een melding te doen wanneer je dat nodig vindt!