Succes open dag windmolen Boekel

Succesvolle OPEN DAG windmolen BOEKEL! 

Op 21 juli was iedereen welkom aan de Boekelerdijk 27 te Alkmaar om de windmolen Boekel van binnen en van buiten te bewonderen. Ondanks of  misschien dank zij het mooie weer was er veel belangstelling om de windmolen te bezoeken. HVC gaf doorlopend, aan groepen van 10  belangstellenden, uitgebreide informatie en natuurlijk een kijkje binnen in de molen.  Tijdens het bezoek werd onder het genot van koffie of frisdrank het enthousiasme gedeeld en werden vele vragen gesteld.
HVC, DUEC en de andere lokale energiecoöperaties uit de buurt  waren aanwezig om tekst en uitleg te geven en hoe bewoners mede-eigenaar  kunnen worden door het aanschaffen van certificaten en zo te delen in de opbrengst.
Windenergie is een belangrijke duurzame energiebron, en heel lucratief. Bewoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Uitgeest zijn mede-eigenaar van windmolen Boekel in de Boekelermeer en delen zo in de winst. Samen hebben bewoners tot 37% van windmolen Boekel in handen. Het afval- en energiebedrijf HVC is eigenaar van de andere 63% van de molen.

Ed van den Berg, HVC

Er is nog plaats voor deelnemers!
Er zijn op de open dag, uit het overgebleven restant, boven verwachting veel certificaten verkocht. Kortom een groot succes.

Helaas zijn veel Uitgeesters middels de krant niet geïnformeerd over deze open dag. Als men echter alsnog interesse heeft in certificaten van de windmolen kan men  HIER informatie vinden en alsnog inschrijven. U moet wel snel zijn want op is op.  Dus Uitgeesters hebben nog een kans!

Nu gelijk een Boekel-certificaat aanschaffen?
De lokale energiecoöperaties hebben samen een stichting opgericht om certificaten, ofwel rechten op winstuitkering, aan de bewoners te kunnen verkopen. De certificaten kosten € 300,- per stuk met een verwacht rendement van 5%.  Er moet wel rekening mee worden gehouden dat het rendement per jaar afhankelijk is van de ontwikkeling van de stroomprijzen en de hoeveel wind die er is. Meer informatie inclusief brochure vind je hier .

 

Comments are closed.