Provincie Noord-Holland lanceert Atlas Zon: kansen voor zonnepanelen op 14.000 grote bedrijfsdaken

Provincie Noord-Holland lanceert Atlas Zon: kansen voor zonnepanelen op 14.000 grote bedrijfsdaken

De provincie Noord-Holland introduceert de Atlas Zon. Deze geeft inzicht in alle daken in de provincie die groter zijn dan 1.000 vierkante meter,of er al zonnepanelen liggen en of er al subsidie voor is aangevraagd.

In Noord-Holland liggen volgens de provincie meer dan 14.000 grote bedrijfsdaken waar mogelijk zonnepanelen op kunnen komen. Pas 4 procent zou daar nu van worden gebruikt.

Het Servicepunt Duurzame Energie heeft voor de provincie de Atlas Zon gemaakt. Bedrijven blijken het volgens de provincie soms lastig te vinden om te beslissen al dan niet zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Noord-Holland vindt het belangrijk dat zij via de Atlas Zon goed worden geïnformeerd over de mogelijkheden voor zonne-energie op hun dak.

De provincie stelt al langere tijd te investeren in het verduurzamen van bedrijventerreinen. Voor veel grote zonne-energieprojecten is in de afgelopen jaren landelijke subsidie aangevraagd. 70 procent van deze projecten zou volgens Noord-Holland echter nog niet gerealiseerd zijn.

De provincie biedt daarom ondersteuning aan bedrijven waar zonne-energie als interessante duurzaamheidsmaatregel naar voren is gekomen, maar waar nog geen concrete plannen zijn gemaakt om zonnepanelen te plaatsen. Te denken valt daarbij aan technisch advies over de dakbelasting of de netaansluiting, begeleiding bij het offertetraject of advies over de financiering.

 

Comments are closed.