Spierings Mobile Cranes plaatst 5.500 zonnepanelen

Spierings Mobile Cranes plaatst 5.500 zonnepanelen

Spierings Mobile Cranes uit Oss gaat 5.500 zonnepanelen op zijn bedrijfsdak plaatsen. Hiermee bouwt het bedrijf naar eigen zeggen aan de gewenste energieneutrale toekomst.

De bekendmaking van de komst van de zonnepanelen vond plaats tijdens de uitreiking van het certificaat voor Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen van de Stichting ‘De Kracht van New Business Oss’.

‘Als locatie voor de uitreiking hebben wij gekozen voor het dak van ons bedrijf, waar de komende periode een kleine 5.500 zonnepanelen geplaatst zullen worden’, aldus het bedrijf in een reactie.

De Nederlandse hijskraanfabrikant presenteerde 2 jaar geleden ’s werelds eerste hybride mobiele hijskraan. De onderwagen van de SK487-AT3 City Boy is volledig elektrisch aangedreven. Daardoor kan hij emissievrij en stil zijn werk doen en de stad in- en uitrijden. Op de hijslocatie kan de kraan aan de netstroom worden aangesloten. Op deze manier kan hij volledig emissievrij werken en wordt het geluid tot een minimum beperkt. Als er geen stroom aanwezig is, kan de City Boy zelfs enkele uren enkel op zijn eigen accupakket hijsen.

Bron: Solar Magazine

Comments are closed.