Tweede Kamer stemt voor 100 miljoen euro extra ISDE-subsidie

Tweede Kamer stemt voor 100 miljoen euro extra ISDE-subsidie

 

De Tweede Kamer heeft een amendement van het CDA aangenomen om het budget van de Investeringssubsidie duurzame energie voor warmtepompen en zonneboilers met 100 miljoen euro te verruimen voor de periode 2020-2022 .

Enkel de PVV en Forum voor Democratie stemden tegen het amendement dat geïnitieerd werd door CDA-Kamerlid Agnes Mulder.

40 miljoen euro in 2020
Mulder diende het amendement half november in samen met Matthijs Sienot (D66), Mark Harbers (VVD) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie). Een amendement van SP-Kamerlid Sandra Beckerman behandeld om 700 miljoen euro subsidie voor biomassa aan te wenden voor de realisatie van collectieve zonnepanelen werd verworpen.

Via het amendement van Mulder moet komend kalenderjaar voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 40 miljoen euro extra worden vrijgemaakt en in 2021 en 2022 30 miljoen euro per jaar. Het doel van het amendement is om in 2020 en de jaren daarna een extra inspanning mogelijk te maken om het doel van 14 procent duurzame energie te bereiken. De extra middelen worden volgens de initiatiefnemer van het amendement via de ISDE of een soortgelijke regeling, ingezet voor een investeringssubsidie voor investeringen in duurzame energie door in het bijzonder het midden- en kleinbedrijf.

Lees het hele bericht op: Solar Magazine

Comments are closed.