Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie

Wijkgerichte aanpak de Kleis

energiebesparing en comfortabel wonen

Gemeente Uitgeest organiseert samen met het Duurzaam Bouwloket en DUEC (Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie) begin 2020 een informatieavond over energiebesparing en comfortabel wonen. Deze avond wordt speciaal georganiseerd voor bewoners uit de Kleis. U ontvangt hiervoor nog een definitieve uitnodigingsbrief.

Verloting van gratis energiescans
Ter voorbereiding van de avond zoeken wij van de meest voorkomende woningtypen uit de Kleis een voorbeeldwoning. Bewoners die hun woning beschikbaar stellen, krijgen een gratis energiescan van de woning en een maatwerkadvies voor energiebesparende maatregelen.

De manier waarop u het best uw woning kunt verduurzamen en energie kunt besparen hangt onder meer af van het type huis waarin u woont. Daarom wordt er van de meest voorkomende woningtypen een kosteloos energiescan en een advies op maat gemaakt. De adviezen geven inzicht in de specifieke mogelijkheden per woningtype en de terugverdientijd per maatregel. De resultaten hiervan worden gepresenteerd tijdens de informatieavond en zijn ook van toepassing op uw woning.

Meld u aan

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen en wilt u een advies op maat. Stuur dan een mail naar info@duurzaambouwloket.nl en maak kans op een gratis energiescan. Vermeld daarbij uw adres, telefoonnummer en welke maatregelen u in het verleden heeft getroffen.
Duurzaam Bouwloket ontvangt uw aanmelding graag vóór 25 november 2019.

Het vervolg

Nadat de aanmeldingen zijn ontvangen, wordt er voor ieder woningtype één referentiewoning geselecteerd. Bent u de eigenaar van één van de geselecteerde referentiewoningen, dan neemt een bouwkundig adviseur van het Duurzaam Bouwloket contact met u op. De adviseur bezoekt vervolgens uw woning voor het maken van een energiescan. Het bezoek neemt ongeveer een uur in beslag. Er wordt een bouwtechnische opname gedaan, een luchtkwaliteitsmeting en indien het weer het toe laat worden er infraroodfoto’s van de woning gemaakt. Op basis hiervan wordt het maatwerkadvies opgesteld. Dit is een rapport met een stappenplan voor het verduurzamen van uw woning.

Behoort u niet tot de gelukkige winnaars? Niet getreurd want dan kunt u zich op de informatieavond opgegeven voor een afspraak met een energiecoach van één van de vrijwilligers van de DUEC.  U ontvangt nog een uitnodigingsbrief voor de informatieavond met daarin het programma. Wij presenteren in ieder geval de resultaten van de maatwerkadviezen en u krijgt de ruimte al uw vragen te stellen en u op te geven voor het vervolgtraject.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of telefonisch via 072-743 39 56. U kunt ook alvast een kijkje nemen op de website www.duurzaambouwloket.nl.

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de provincie
Noord- Holland.

 

Duurzaam Bouwloket, voor al uw vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.

 

De Duurzame Energie Coöperatie van de gemeente Uitgeest. Voor en door inwoners.