DUURZAAM UITGEEST ENERGIE COÖPERATIE

Energie van Uitgeest – Voor Uitgeest

COÖPERATIE ZON OP UITGEEST

Collectieve zonnepanelen voor leden op het bedrijventerrein.

Als uw dak niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, kunt u toch profiteren door te investeren in zonnepanelen bij de coöperatie Zon op Uitgeest u.a.
Deze coöperatie is voortgekomen uit ons project en is inmiddels een aparte coöperatie met een eigen website. Zon op Uitgeest ontwikkelt collectieve zonnestroom installaties op grote daken. En met de postcoderoos regeling krijgt u dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op de energierekening én u deelt in de opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Let op: omdat u niet zelf zonnepanelen aanschaft maar certificaten vermelden wij dat u belegt buiten AFM-toezicht.

Postcoderoos, wat is dat?
Deze fiscale regeling “verlaagd tarief” geeft recht op een korting op de energiebelasting als een particulier of ondernemer samen met anderen investeert in opwekking van duurzame energie. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op een dak of grond in de buurt. Voorwaarde is dat de deelnemers in de buurt wonen, dat wil zeggen binnen een zogenaamd postcoderoosgebied, kleinverbruikers zijn (aansluiting tot 3 x 80A) en samen een coöperatie of vereniging van eigenaren vormen. Ook bedrijven met een kleinverbruikers aansluiting kunnen meedoen. (Zie kaartje met vermelde postcodes).

Belastingkorting voor leden
De verlaging tot nihil van het tarief van de eerste schijf van de energiebelasting wordt toegepast op de persoonlijke energierekening van de leden, tot maximaal het eigen verbruik en maximaal 10.000 kWh per jaar.  Deelnemers van Zon op Uitgeest komen in aanmerking voor deze belastingkorting. Leden hebben met deze regeling lagere kosten en de coöperatie heeft inkomsten van de verkochte stroom.

Voor nadere informatie kijk op de website van Zon op Uitgeest .  Voor meer uitvoerige informatie of het raadplegen van vaak gestelde vragen over de postcoderegeling kunt u terecht bij onze partner Hier Opgewekt om het kennisdossier te openen.

Interesse? Schrijf je gratis in!
Heeft u interesse om deel te nemen in een project voor een gemeenschappelijke zonnecentrale? Kijk op de website Zon op Uitgeest.
U kunt zich alvast, geheel vrijblijvend, inschrijven voor dit project. U doet dat via de website van Zon op Uitgeest.