Deelauto

DUURZAAM UITGEEST ENERGIE COÖPERATIE

Energie van Uitgeest – Voor Uitgeest

DEELAUTO

Wil je bijdrage aan een schonere planeet maar is openbaar vervoer geen optie op dit moment? Zou je graag elektrisch rijden maar is dat nog te duur? Heb je geen auto of staat je auto vaak ongebruikt voor de deur? De projectgroep DUEC Automotive inventariseert of de inwoners van Uitgeest geïnteresseerd zijn in elektrische deelauto’s. We zouden meerdere deelauto’s willen aanschaffen zodat de kans op misgrijpen kleiner wordt! Hierdoor verminderen we de CO2 uitstoot en lossen we zo ook meteen eventuele parkeerproblemen op.

AUTO: Skoda Citigo

We onderzoeken nu de Citigo van Skoda in private lease of iets vergelijkbaars. Een degelijke compacte auto met een actieradius van 260 km en een snelle laadtijd: 80% vol in 60 minuten. Deze kleine auto is door zijn compacte techniek verrassend ruim. De auto is eenvoudig met een app te reserveren.

KOSTEN

In het huidige business model zou een auto maar 30 euro kosten per dag gaan kosten. Vergelijkbaar dus met het huren van een benzine auto en veel goedkoper dan een eigen auto. Ook is het mogelijk de auto per uur, per dagdeel of zelfs per week voor de vakantie te huren voor respectievelijk 5, 15 of 200 euro. Deze kosten zijn exclusief elektriciteitsverbruik maar die zijn veel lager dan benzine of diesel.

Voor de financiering onderzoeken we verschillende mogelijkheden. Een daarvan is de mogelijkheid van crowdfunding. Het idee is simpel: als u zo slim bent uw tweede auto op te geven dan kunt u dat geld ook gebruiken om hierin te investeren. U krijgt dan naast korting op het gebruik van de deelauto ook een rendement op uw investering dat kan oplopen tot 5%. Dit is meer dan u op de bank ervoor zou krijgen. Dit is voor u een win-win situatie met als bonus een gegarandeerde parkeerplaats, misschien wel op uw eigen oprit!

MEER INFORMATIE

Vanaf juni willen we starten met informatiebijeenkomsten om uw interesses en wensen te peilen. Bent u geïnteresseerd, laat het dan hieronder weten. Dan houden we u op de hoogte van de diverse informatiebijeenkomsten. Zouden we dit in uw buurt of bij u thuis mogen doen, eventueel digitaal? Alvast hartelijk bedankt namens het projectteam:

Peter Bosma (Bestuurslid)
Joppe Buntsma (Actief lid)
Astrid Veenstra (Coördinator DUEC)

Interesse Om Mee Te Doen?

vul dan hieronder het formulier in

Interesse deelauto